Geniet op de camping van een heerlijke risotto met champignons als vegetarisch hoofdgerecht uit de Italiaanse keuken. Binnen 25 minuten staat deze makkelijke maaltijd op tafel.

Risotto met champignons

Ingeborg

Prep Time 5 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 30 mins

Course hoofdgerecht

Servings 4

Ingredients

  

  • 300 gram risotto
  • 1 ui
  • 500 gram champignons
  • 100 ml witte wijn
  • Groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 100 gram rucola
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

 

  • Snijd de champignons in kwarten en snipper de ui.
  • Fruit de ui aan in een koekenpan met olijfolie.
  • Voeg daarna de champignons toe en bak vijf minuten.
  • Bak de risotto aan in dezelfde pan tot de korrels er glazig uit zien.
  • Voeg daarna de wijn toe samen met 750 ml water en het bouillonblokje.
  • Roer de risotto regelmatig door en kook het in ongeveer twintig minuten gaar.
  • Als de risotto gaar is, voeg dan de mascarpone toe en mix de rucola door het gerecht.
  • Peper en zout toevoegen als de pan van het vuur is gehaald.
  • Serveren op vier borden en naar smaak Parmezaanse kaas erover strooien.