Zalmpasteitjes
Ingrediënten
- 100 gram verse roomkaas
- 100 gram gerookte zalm
- 1 bosuitje
- 12 kleine pasteibakjes
- 2 eetlepels room
- 3 eetlepels peterselie het liefst vers
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
-
Verwarm de pasteibakjes in de oven, zoals staat aangegeven op de verpakking.
-
Snijd de gerookte zalm in snippers.
-
Snijd het bosuitje in kleine, dunne ringetjes.
-
Houd twaalf plukjes peterselie apart. De rest kun je fijnhakken.
-
Verwarm vervolgens de verse roomkaas samen met de room. Voeg de Parmezaanse kaas, de bosui en de peterselie toe, totdat er een mooie saus ontstaat.
-
Verwarm vervolgens ook de zalmsnippers in de saus. Eventueel kun je peper en zout naar smaak toevoegen.
-
Schep vervolgens de ragout in de pasteibakjes, en garneer elk zalmpasteitje met een plukje peterselie.
-
Tip: als je niet van zalm houdt, of je wilt eens variëren met dit recept, dan kun je ook 100 gram kleine garnaaltjes gebruiken in plaats de 100 gram gerookte zalm.