Vegetarische bonenschotel met rijst

Ingeborg

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • Vijfhonderd gram rijst
  • Driehonderd gram soepgroenten
  • Een blik kidneybonen
  • Blik maïskorrels
  • Teentje knoflook
  • Theelepel paprikapoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • Peper en zout
  • Olie

Instructies

 

  • Kook de rijst in een ruime hoeveelheid water.
  • Snipper het knoflookteentje en bak deze aan in een hapjespan in wat olie.
  • Voeg de soepgroenten toe en bak deze op laag vuur gaar.
  • Giet de rijst af en voeg toe aan de groenten.
  • Open het blik kidneybonen en het blik maïs en roer deze door het gerecht.
  • Voeg vervolgens de kruiden toe.
  • Nog even doorverwarmen en dan opdienen.