Vegetarische bonenschotel met rijst

Ingeborg

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingredi├źnten

  

  • Ui
  • Knoflookteentje
  • Rode peper
  • Courgette
  • Blik tomaten
  • Blik bonen in tomatensaus
  • 400 gram rijst
  • Paprikapoeder
  • Korianderpoeder
  • Twee eetlepels peterselie
  • Peper

Instructies

 

  • Zet een ruime hoeveelheid water op de voor de rijst.
  • Snijd de courgette, ui, rode peper in stukjes sen snipper het knoflookteentje.
  • Fruit de knoflook, rode peper en ui in een pan met een beetje olie.
  • Voeg daarna de stukjes courgette toe en bestrooi met paprika- en korianderpoeder.
  • Open de blikken en voeg deze toe aan de inhoud van de pan.
  • Wacht tot het gaar en zacht is.
  • Kook intussen de rijst en giet deze af.
  • Serveer de bonenschotel met rijst apart.
  • Strooi voor de garnering peterselie over de bonenschotel.
  • Voeg peper naar smaak toe.