Tiramisu
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 1 deciliter slagroom
- 1 pak lange vingers
- 4 eierdooiers
- 2 eiwitten
- 2 kopjes espresso
- 1 kopje amaretto
- 100 gram poedersuiker
- cacao
Instructies
-
Klop de slagroom op met een derde van de poedersuiker.
-
Klop los daarvan de eiwitten stijf met nog eens een derde van de poedersuiker.
-
Spatel de slagroom met het eiwit door elkaar.
-
Roer vervolgens het eigeel en de overgebleven suiker door elkaar, totdat je een luchtige crème krijgt.
-
Daarna voeg je de mascarpone toe aan de crème.
-
Meng dit met de slagroom en het eiwit.
-
Zet twee kopjes espresso (kan makkelijk met oploskoffie voor espresso) en voeg hier de amaretto aan toe.
-
Doop de lange vingers in het koffie-amaretto mengsel en leg ze netjes in rijen in een schaal.
-
Giet een deel van het romige mengsel over de lange vingers.
-
Vervolgens leg je weer een rij in de koffie-amaretto gedoopte lange vingers hierop.
-
Strooi daarna weer een deel van het mengsel over de lange vingers.
-
Vervolgens leg je wederom een rij in de koffie-amaretto gedoopte lange vingers op je dessert.
-
Voeg nu het resterende mengsel toe.
-
Als laatste strooi je een mooi laag cacao over je dessert.
-
Laat het geheel minimaal een dag in de koelkast staan en dien het vervolgens op. Eet smakelijk!