Thaise kipcurry met sperziebonen en kokosmelk
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet in blokjes
- 400 gram gehalveerde sperziebonen
- 300 gram rijst
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels Thaise groene currypasta
- 1 theelepel limoensap
- 4 takjes koriander fijngehakt
- scheut olijfolie
- zout
- peper
Instructies
-
Kook allereerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verhit in een pan de olie en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
-
Voeg twee eetlepels groene currypasta toe en bak het een minuutje.
-
Schenk wat kokosmelk erbij en breng het aan de kook.
-
Voeg vervolgens de gehalveerde sperziebonen, limoensap en koriander toe.
-
Laat dit voor enkele minuten op laag vuur gaar worden.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer de curry met rijst en garneer met wat koriander.