Tagliatelle met spekjes
Ingrediënten
- 300 gram tagliatelle
- 300 gram bakbacon in reepjes of spekblokjes
- 5 losgeklopte eierdooiers
- 125 mililiter slagroom of kookroom
- 50 gram pittige geraspte kaas
- 25 gram roomboter in blokjes
- 15 gram fijngesneden peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Instructies
-
Kook de tagliatelle beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking.
-
Verhit de olijfolie en bak hierin de bakbacon of de spekblokjes totdat ze bruin en knappering zijn.
-
Klop ondertussen de eierdooiers los met de slagroom en 25 gram geraspte kaas.
-
Roer dit mengsel door de bakbacon of de spekblokjes en voeg de tagliatelle toe.
-
Schep het mengsel voorzichtig om, zodat de room alle tagliatelleslierten heeft geraakt.
-
Roer de blokjes boter er doorheen en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas.
-
Breng het geheel naar wens op smaak met peper en zout.