Stoofpot met fruit
Ingrediënten
- 300 gram varkenslapjes
- 1 rode paprika
- Vier sjalotjes
- 150 gram rauwe ham
- Paar walnoten
- Twee knoflookteentjes
- Blikje tomatenpuree
- Bouillontablet
- Banaan
- Peer
- Appel
- Twee schijven ananas
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
-
Pel en snipper de sjalotjes en snijd de paprika in smalle reepjes.
-
Snijd de varkenslapjes in blokjes en de rauwe ham in reepjes
-
Hak de walnoten.
-
Doe de olie in een braadpan en bak het vlees aan.
-
Voeg daarna de ui, paprika, ham en geperste knoflook erdoor.
-
Twee minuten bakken en tomatenpuree, halve liter water en bouillonblokje toevoegen.
-
Peper en zout naar smaak toevoegen en een half uur laten stoven op zacht vuur.
-
Fruit schoonmaken en in stukjes of plakjes snijden en de laatste vijf minuten mee laten stoven.
-
Tot slot walnotenhaksel erover strooien.
-
Stokbrood, rijst of aardappelpuree erbij serveren.