Stoofpot met fruit

Ingeborg

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingredi├źnten

  

  • 300 gram varkenslapjes
  • 1 rode paprika
  • Vier sjalotjes
  • 150 gram rauwe ham
  • Paar walnoten
  • Twee knoflookteentjes
  • Blikje tomatenpuree
  • Bouillontablet
  • Banaan
  • Peer
  • Appel
  • Twee schijven ananas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

 

  • Pel en snipper de sjalotjes en snijd de paprika in smalle reepjes.
  • Snijd de varkenslapjes in blokjes en de rauwe ham in reepjes
  • Hak de walnoten.
  • Doe de olie in een braadpan en bak het vlees aan.
  • Voeg daarna de ui, paprika, ham en geperste knoflook erdoor.
  • Twee minuten bakken en tomatenpuree, halve liter water en bouillonblokje toevoegen.
  • Peper en zout naar smaak toevoegen en een half uur laten stoven op zacht vuur.
  • Fruit schoonmaken en in stukjes of plakjes snijden en de laatste vijf minuten mee laten stoven.
  • Tot slot walnotenhaksel erover strooien.
  • Stokbrood, rijst of aardappelpuree erbij serveren.