Stamppot witlof
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 750 gram witlof
- 4 schnitzels
- 250 gram spekreepjes
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- Scheutje melk
- Bakboter
Instructies
-
Schil de aardappelen en kook deze in ruim water in twintig minuten gaar.
-
Was de stronken witlof, verwijder de kern en snijd de groente in smalle reepjes.
-
Bak de spekreepjes in een pan zonder toevoeging van olie of boter.
-
Voeg de reepjes witlof na vijf minuten toe aan de spekreepjes.
-
Bak de schnitzels in een koekenpan in boter.
-
Giet de aardappelen af en stamp fijn met een scheutje melk.
-
Stamp de aardappelen fijn en voeg reepjes witlof en spekreepjes toe.
-
Maak het gerecht af door de Provençaalse kruiden toe te voegen.
-
Serveer de stamppot witlof met de schnitzels op vier borden.