Spruitjesschotel

Ingeborg

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingredi├źnten

  

  • 450 gram spruitjes
  • 450 gram aardappelen
  • 200 gram gerookte spekjes
  • Blik gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 15 gram bloem
  • Bouillonblokje
  • Deciliter kookroom
  • Eetlepel peterselie
  • Peper en zout

Instructies

 

  • Maak de spruitjes schoon en halveer de grote exemplaren.
  • Die de spruitjes in een pan met water.
  • Schil de aardappelen snijd deze in blokjes.
  • Doe de aardappelen in een pan met water.
  • Kook de spruitjes en aardappelen met een snufje zout in het water gaar in 15 minuten.
  • Ondertussen in een koekenpan de spekjes bakken.
  • Ui pellen en in kleine stukjes snipperen.
  • Uit bij spekjes voegen en bloem erover strooien.
  • Voeg tomaten uit blik toe samen met kookroom en bouillonblokje.
  • Peper en zout naar smaak toevoegen.
  • Aardappelen en spruitjes afgieten en toevoegen aan koekenpan.
  • Garneren met peterselie.