Spruitjesschotel
Ingrediënten
- 450 gram spruitjes
- 450 gram aardappelen
- 200 gram gerookte spekjes
- Blik gepelde tomaten
- 1 ui
- 15 gram bloem
- Bouillonblokje
- Deciliter kookroom
- Eetlepel peterselie
- Peper en zout
Instructies
-
Maak de spruitjes schoon en halveer de grote exemplaren.
-
Die de spruitjes in een pan met water.
-
Schil de aardappelen snijd deze in blokjes.
-
Doe de aardappelen in een pan met water.
-
Kook de spruitjes en aardappelen met een snufje zout in het water gaar in 15 minuten.
-
Ondertussen in een koekenpan de spekjes bakken.
-
Ui pellen en in kleine stukjes snipperen.
-
Uit bij spekjes voegen en bloem erover strooien.
-
Voeg tomaten uit blik toe samen met kookroom en bouillonblokje.
-
Peper en zout naar smaak toevoegen.
-
Aardappelen en spruitjes afgieten en toevoegen aan koekenpan.
-
Garneren met peterselie.