Soep van tuinbonen

Soep van tuinbonen

Ingeborg

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Gang Voorgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 600 gram diepvries tuinbonen
  • 1,5 liter bouillon
  • 150 gram pasta
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 100 gram parmaham
  • 4 eetlepels crème fraiche

Instructies

 

  • Kook de tuinbonen gedurende een paar minuten en verwijder daarna het grijze velletje.
  • Zet de bouillon op en voeg de tuinbonen toe.
  • Laat de soep acht minuten doorkomen en pureer de soep met gebruik van de staafmixer.
  • Zet de pan weer op het vuur en kook de pasta mee.
  • Voeg rozemarijn toe en wacht tot de pasta gaar is.
  • Snijd de parmaham in reepjes en voeg deze op het laatst toe aan de soep.
  • Tot slot de crème fraiche er door roeren.
  • Als maaltijdsoep kan de soep met brood geserveerd worden.