Saladeschotel met witte bonen, sperziebonen en tonijn
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- 1 potje witte bonen
- 1 kleine rode ui
- 1 blikje tonijn
- 1 to maat
- 2 gekookte eieren
- halve komkommer
- ijsbergsla
- handvol zwarte olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- slakruiden
- citroensap
Instructies
-
Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in enkele minuten beetgaar.
-
Snijd de ui in ringen gesneden, de komkommer in repen en tomaat in partjes.
-
Snijd de ijsbergsla in grove stukken en de eieren in partjes.
-
Maak een dressing van olijfolie, slakruiden en een beetje citroensap.
-
Bedek de hele bodem van de schaal met sla.
-
Leg dan de tomaat, komkommer, tonijn, witte bonen, spierziebonen eroverheen.
-
Druppel de dressing over de salade.
-
Garneer met olijven en eieren.