Saladeschotel met witte bonen, sperziebonen en tonijn

Bouchra

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 6 min
Totale tijd 21 min

Gang Salades

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 potje witte bonen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 blikje tonijn
  • 1 to maat
  • 2 gekookte eieren
  • halve komkommer
  • ijsbergsla
  • handvol zwarte olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • slakruiden
  • citroensap

Instructies

 

  • Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in enkele minuten beetgaar.
  • Snijd de ui in ringen gesneden, de komkommer in repen en tomaat in partjes.
  • Snijd de ijsbergsla in grove stukken en de eieren in partjes.
  • Maak een dressing van olijfolie, slakruiden en een beetje citroensap.
  • Bedek de hele bodem van de schaal met sla.
  • Leg dan de tomaat, komkommer, tonijn, witte bonen, spierziebonen eroverheen.
  • Druppel de dressing over de salade.
  • Garneer met olijven en eieren.