Romige farfalle met zalm en erwten
Ingrediënten
- 500 gram farfalle pasta
- 300 gram gerookte zalm in stukjes
- 200 gram diepvrieserwten ontdooid
- 500 ml melk
- 2 eetlepels bloem
- 6 eetlepels boter
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 50 gram geraspte pecorino romano
- zout
- peper
Instructies
-
Kook de farfalle volgens de aanwijzingen beetgaar.
-
Verhit in een koekenpan de boter.
-
Fruit de ui met de knoflook voor een minuutje.
-
Voeg de bloem toe en schenk geleidelijk de melk erbij.
-
Blijf roeren en tot net onder het kookpunt verwarmen.
-
Voeg daarna de geraspte kaas toe en roer nogmaals.
-
Voeg de bevroren erwten toe en bak ze in 5 min. gaar.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de gerookte zalm in stukjes en voeg het toe aan de saus.
-
Laat dit 3 minuten koken en serveer direct met de farfalle.