Romige doperwtjes

Loraine

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Gang Bijgerecht

Porties 4

Ingredi├źnten

  

  • 125 g zilveruitjes
  • 850 g verse gedopte doperwtjes
  • 120 ml water
  • 2 el tarwebloem
  • 150 ml volle room
  • 1 handje verse kruiden
  • zout en peper
  • 1 el limoensap

Instructies

 

  • Verwarm boter of olie in een grote pan.
  • Bak hierin de uitjes in 5 minuten lichtbruin.
  • Voeg de erwtjes toe en bak 3 minuten mee.
  • Schenk het water erbij en breng aan de kook.
  • Laat dit 10 minuten pruttelen.
  • Meng de bloem en de room.
  • Haal de groenten van het vuur en roer de room en bloem erdoor.
  • Voeg de verse kruiden en zout en peper toe.
  • Verwarm dit geheel nog 3 minuten door.
  • Roer het limoensap erdoor en serveer meteen.