Rode stoofpeertjes met kaneel
Ingrediënten
- 8 kleine rood kokende stoofpeertjes
- 1 zakje met suiker voor rode peertjes te koop in de supermarkt
- 1 opengesneden vanillestokje
- 2 pijpkaneel
- 0,5 deciliter rode limonadesiroop
Instructies
-
Schil de stoofpeertjes, maar zorg ervoor dat het steeltje blijft zitten.
-
Was de peren en zet ze in een pan. Zorg ervoor dat de peertjes ongeveer tot de helft onder water staan.
-
Doe de suiker, het opengesneden vanillestokje en de pijpkaneel ook in de pan.
-
Voeg vervolgens de limonadesiroop toe.
-
Laat de peren op zacht vuur koken totdat ze gaar en mooi rood van kleur zijn.
-
Haal vervolgens de pijpkaneel en het vanillestokje uit de pan.
-
Haal de stoofpeertjes voorzichtig uit de pan en zet ze op een bord neer.
-
Kook het vocht van de peren totdat het wat dikker wordt.
-
Giet vervolgens het kookvocht over de stoofpeertjes en laat deze afkoelen.
-
Serveer de rode stoofpeertjes met kaneelsmaak als bijgerecht.