Risotto met champignons

Ingeborg

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingredi├źnten

  

  • 300 gram risotto
  • 1 ui
  • 500 gram champignons
  • 100 ml witte wijn
  • Groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 100 gram rucola
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies

 

  • Snijd de champignons in kwarten en snipper de ui.
  • Fruit de ui aan in een koekenpan met olijfolie.
  • Voeg daarna de champignons toe en bak vijf minuten.
  • Bak de risotto aan in dezelfde pan tot de korrels er glazig uit zien.
  • Voeg daarna de wijn toe samen met 750 ml water en het bouillonblokje.
  • Roer de risotto regelmatig door en kook het in ongeveer twintig minuten gaar.
  • Als de risotto gaar is, voeg dan de mascarpone toe en mix de rucola door het gerecht.
  • Peper en zout toevoegen als de pan van het vuur is gehaald.
  • Serveren op vier borden en naar smaak Parmezaanse kaas erover strooien.