Risotto met champignons
Ingrediënten
- 300 gram risotto
- 1 ui
- 500 gram champignons
- 100 ml witte wijn
- Groentebouillonblokje
- 2 eetlepels mascarpone
- 100 gram rucola
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
-
Snijd de champignons in kwarten en snipper de ui.
-
Fruit de ui aan in een koekenpan met olijfolie.
-
Voeg daarna de champignons toe en bak vijf minuten.
-
Bak de risotto aan in dezelfde pan tot de korrels er glazig uit zien.
-
Voeg daarna de wijn toe samen met 750 ml water en het bouillonblokje.
-
Roer de risotto regelmatig door en kook het in ongeveer twintig minuten gaar.
-
Als de risotto gaar is, voeg dan de mascarpone toe en mix de rucola door het gerecht.
-
Peper en zout toevoegen als de pan van het vuur is gehaald.
-
Serveren op vier borden en naar smaak Parmezaanse kaas erover strooien.