Rijstpudding
Ingrediënten
- 200 gram dessertrijst
- 1 liter melk
- 1 vanillestokje
- 1 theelepel kaneel
- 3 eetlepels suiker
- 1 citroen of sinaasappel
Instructies
-
Rasp de schil van een citroen of sinaasappel in een kommetje en zet het opzij.
-
Spoel vervolgens de rijst.
-
Vul een pan met water en breng het aan de kook.
-
Voeg de rijst toe en laat het ongeveer zes minuten koken.
-
Giet het water af en en laat de dessertrijst uitlekken.
-
Ondertussen kan je de melk met het vanillestokje aan de kook brengen.
-
Voeg de rijst toe en zet het vuurtje wat lager. Laat dit een half uur inkoken.
-
Voeg in de laatste minuten de suiker en kaneel toe en roer alles goed met elkaar. Vergeet niet het vanillestokje te verwijderen.
-
Verdeel de rijstpudding in kommetjes of borden en garneer met citroen- of sinaasappelschil. Dit kan zowel koud als warm geserveerd worden.