Rijst met kip en abrikozenjam
Ingrediënten
- 6 kipfilets
- 500 gram rijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 290 ml kippenbouillon
- 250 gram abrikozenjam
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel maïzena
- scheutje water
- scheut olijfolie
- zout
- peper
Instructies
-
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
-
Snijd de kipfilet in reepjes van 2 cm.
-
Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
-
Verhit de olie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook glazig.
-
Voeg de kip in de pan en laat het aanbraden.
-
Verwijder de kip van de pan en voeg de maizena en water toe.
-
Blijf goed roeren en leg de kip weer in de pan.
-
Voeg de abrikozenjam, ketjap manis en kippenbouillon toe.
-
Breng het op smaak met zout en peper.
-
Laat het op een laag vuurtje voor ongeveer een kwartier sudderen.
-
Serveer direct met rijst.