Ratatouille

Bouchra

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Gang Vegetarische gerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 1 grote aubergine
  • 1 grote courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blik tomaat in stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • gedroogde basilicum
  • water
  • zout
  • peper

Instructies

 

  • Snijd de aubergine, paprika en courgette in blokken.
  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olie in een pan en bak de aubergine en courgette lichtbruin.
  • Haal ze uit de pan en leg ze apart.
  • Bak vervolgens de gesnipperde ui en knoflook glazig in dezelfde pan.
  • Voeg de tomatensaus, tomatenpuree toe en een scheut water.
  • Voeg alle groenten toe en breng op smaak met zout, peper, bouillonblokje en gedroogde basilicum.
  • Laat dit geheel afgedekt pruttelen tot alles gaar is.
  • Serveer met brood of rijst.