Ratatouille
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 1 grote courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 blik tomaat in stukjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 groente bouillonblokje
- gedroogde basilicum
- water
- zout
- peper
Instructies
-
Snijd de aubergine, paprika en courgette in blokken.
-
Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
-
Verwarm wat olie in een pan en bak de aubergine en courgette lichtbruin.
-
Haal ze uit de pan en leg ze apart.
-
Bak vervolgens de gesnipperde ui en knoflook glazig in dezelfde pan.
-
Voeg de tomatensaus, tomatenpuree toe en een scheut water.
-
Voeg alle groenten toe en breng op smaak met zout, peper, bouillonblokje en gedroogde basilicum.
-
Laat dit geheel afgedekt pruttelen tot alles gaar is.
-
Serveer met brood of rijst.