Pittige kippenvleugels
Ingrediënten
- 550 gram kippenvleugels
- 2-3 eetlepels sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels water
- zout
- peper
Instructies
-
Doe de kipvleugels in een ovenschaal.
-
Giet de ketjap manis, ketchup en sambal erbij.
-
Meng alles goed door elkaar.
-
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan.
-
Doe de kipvleugels met het sausje erbij.
-
Bak ze op middelmatig vuur in een paar minuten bruin, draai ze af en toe om. Voeg vervolgens twee eetlepels water toe.
-
Bak de kipvleugels op laag vuur met het deksel op de pan in 15 minuten gaar.
-
Serveer ze met een beetje barbecuesaus en knapperige selderijstengels.