Pittige kippenvleugels

Bouchra

Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 55 min

Gang Gevogeltegerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 550 gram kippenvleugels
  • 2-3 eetlepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • zout
  • peper

Instructies

 

  • Doe de kipvleugels in een ovenschaal.
  • Giet de ketjap manis, ketchup en sambal erbij.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Doe de kipvleugels met het sausje erbij.
  • Bak ze op middelmatig vuur in een paar minuten bruin, draai ze af en toe om. Voeg vervolgens twee eetlepels water toe.
  • Bak de kipvleugels op laag vuur met het deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  • Serveer ze met een beetje barbecuesaus en knapperige selderijstengels.