Penne met walnoten, witlof en gorgonzola
Ingrediënten
- 300 gram penne
- 600 gram witlof
- 7 gedroogde tomaten
- 150 g gorgonzola
- 2 eetlepel walnoten
- 2 eetlepel olijfolie
- 200 ml slagroom
- handvol rucola
- zout
- peper
Instructies
-
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
-
Snijd de witlof in partjes en de gedroogde tomaten in reepjes.
-
Hak de walnoten grof en de gorgonzola in stukjes.
-
Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en leg ze op een bord. Verhit in dezelfde koekenpan wat olijfolie.
-
Bak de witlof in enkele minuten knapperig gaar.
-
Voeg vervolgens de gedroogde tomaten, gorgonzola en slagroom toe en verwarm het voor 3 minuten.
-
Giet de penne af zodra ze beetgaar zijn.
-
Meng er de saus doorheen en breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de pasta over 4 borden.
-
Garneer met wat rucola en walnoten.