Penne met roomsaus en gehaktballen
Ingrediënten
- 400 gram penne
- 350 á 400 gram rundergehakt
- 200 ml kookroom
- 100 ml melk
- 250 gram champignons
- 1 grote ui
- 1 bouillonblokje
- scheut olijfolie
- zout
- peper
- kerriepoeder
- paneermeel
Instructies
-
Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
-
Kruid het gehakt met kerriepoeder,zout en peper.
-
Voeg wat paneermeel toe en meng alles goed door elkaar.
-
Draai van gehakt gelijkmatige balletjes en braad deze gaar en bruin in wat olijfolie.
-
Neem ze uit de pan en zet ze even weg.
-
Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
-
Fruit het ui in een pan met wat olijfolie.
-
Voeg de champignons toe en bak ze tot ze gaar zijn.
-
Zet het vuur laag en voeg de kookroom en melk toe.
-
Laat de saus ongeveer 10 minuten indikken en breng de de saus op smaak met zout, peper en een bouillonblokje.
-
Voeg de gehaktballetjes bij de saus en roer alles goed door.
-
Serveer de roomsaus met de pasta.