Penne met roomsaus en gehaktballen

Bouchra

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min

Gang Vleesgerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 400 gram penne
  • 350 á 400 gram rundergehakt
  • 200 ml kookroom
  • 100 ml melk
  • 250 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 1 bouillonblokje
  • scheut olijfolie
  • zout
  • peper
  • kerriepoeder
  • paneermeel

Instructies

 

  • Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • Kruid het gehakt met kerriepoeder,zout en peper.
  • Voeg wat paneermeel toe en meng alles goed door elkaar.
  • Draai van gehakt gelijkmatige balletjes en braad deze gaar en bruin in wat olijfolie.
  • Neem ze uit de pan en zet ze even weg.
  • Snipper de ui en snijd de champignons in kwarten.
  • Fruit het ui in een pan met wat olijfolie.
  • Voeg de champignons toe en bak ze tot ze gaar zijn.
  • Zet het vuur laag en voeg de kookroom en melk toe.
  • Laat de saus ongeveer 10 minuten indikken en breng de de saus op smaak met zout, peper en een bouillonblokje.
  • Voeg de gehaktballetjes bij de saus en roer alles goed door.
  • Serveer de roomsaus met de pasta.