Penne met rivierkreeftjes en zongedroogde tomaten

Bouchra

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Gang Visgerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 400 gram penne
  • 300 gram rivierkreeftjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 1 potje zongedroogde tomaten

Instructies

 

  • Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Fruit ze vervolgens in een pan met wat olijfolie.
  • Hak de zongedroogde tomaten fijn en voeg dit toe bij de ui. Bak het een paar minuten.
  • Voeg de rivierkreeftjes toe en bak het circa 2 minuten mee.
  • Doe de crème fraîche erbij en laat het zachtjes koken voor 5 minuten.
  • Voeg de penne toe bij de saus en roer alles goed met elkaar.
  • Serveer in vier borden en garneer met eventueel peterselie.