Pastasalade met kerstomaatjes, pijnboompitten en gorgonzola
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 60 gram gorgonzola
- 2 el pijnboompitten
- 1/2 komkommer
- 250 g kerstomaatjes
- 1 bosje basilicum alleen de blaadjes
- 1 eetlepel citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
Instructies
-
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
-
Rooster in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
-
Snijd de komkommer in halve plakjes en halveer de kerstomaatjes.
-
Verbrokkel de gorgonzola en hak de basilicum fijn.
-
Meng de pasta met olijfolie, citroensap, zout en peper. Voeg de kaas, komkommer en de gehalveerde tomaatjes toe.
-
Bestrooi met de pijnboompitten en basilicum en serveer direct.