Pancetta pannenkoek

Ingeborg

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 200 gram bloem
  • 50 gram boter
  • ½ liter melk
  • 2 eieren
  • 200 gram pancetta
  • Zout

Instructies

 

  • Breek de eieren boven een kom en voeg de bloem en de helft van de melk toe.
  • Mix het geheel goed door elkaar en voeg al roerend de rest van de melk toe.
  • Verhit een klontje boter in de pan en bak vier plakjes pancetta in een paar minuten krokant.
  • Voeg daarna een deel van het beslag toe om de eerste pancetta pannenkoek te bakken.
  • Keer de pannenkoek als er luchtgaatjes verschijnen.
  • Als de pannenkoek aan de andere kant gaar is, haal deze dan uit de pan.
  • De pancetta pannenkoek kan op een bord onder folie warm worden gehouden of direct geserveerd worden.
  • Bak de volgende serie pannenkoeken op dezelfde wijze.