Mosselpannetje
Ingrediënten
- Twee kilo verse mosselen
- Ui
- Winterwortel
- Zes takjes selderij
- Twee laurierblaadjes
- Twee takjes tijm
- Witte wijn
- Stokbrood
- Kruidenboter
Instructies
-
Spoel de verse mosselen af in een bak met schoon water.
-
Leg de afgespoelde mosselen in een bak met koud water.
-
Open mosselen kunnen alleen gebruikt worden als deze weer sluiten na er met de lepel op getikt te hebben. Sluit de schelp niet, gooi deze mossel dan weg.
-
Was de wortel, selderijtakjes en tijmtakjes.
-
Pel de ui en snijd deze net als de wortel in niet al te kleine stukken.
-
Doe een centimeter wijn in een grote of hoge pan en voeg de ui, wortel, tijm, laurierblaadjes en selderij toe.
-
De inhoud van de pan aan de kook brengen en vijf minuten laten koken.
-
Vervolgens de mosselen toevoegen in de pan en plaats het deksel erop.
-
Laat de mosselen ongeveer drie tot vijf minuten in pan en schud daarna de inhoud om.
-
Als alle mosselen open zijn, dan is het gerecht klaar.
-
Serveren met stokbrood met kruidenboter.