Mexicaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
- 400 gram gehaktballetjes
- 400 gram chillibonen in saus
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 175 gram maïs uitgelekt
- 150 ml tomatenketchup
- 1 el fijngehakte koriander
- 1 tl komijnpoeder
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
-
Hak de ui en knoflookteen fijn.
-
Verhit in een pan wat olijfolie en bak de gehaktballetjes bruin aan.
-
Neem ze vervolgens uit de pan en zet ze opzij.
-
Bak in het bakvet de ui en knoflook glazig.
-
Snijd de paprika in blokjes en voeg ze samen met de maïs toe. Bak enkele minuten.
-
Voeg de chillibonen in saus, koriander, gehaktballetjes en ketchup toe. Breng op smaak met zout, peper en komijnpoeder.
-
Laat het op zacht vuur een kwartiertje pruttelen tot het gaar is.
-
Serveer met salade en brood.