Maissoep met spekjes
Ingrediënten
- 300 gram mais
- 4 speklappen zonder zwoerd
- 3 deciliter melk
- 1½ deciliter water
- 1 ui fijngesneden
- 2 eetlepels bloem
- 30 gram boter
- bieslook
- peper en zout
Instructies
-
Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui totdat deze glazig is.
-
Roer de bloem door de ui en haal vervolgens de pan van het vuur.
-
Roer het water en de melk geleidelijk door het bloem-ui mengsen heen.
-
Zet daarna de pan weer op het fornuis en roer je soep totdat deze dik wordt.
-
Voeg daarna de mais toe aan je soep.
-
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
-
Breng je maissoep aan de kook, 10 minuten laten sudderen.
-
Snijd de speklappen in kleine blokjes en bak deze blokjes. Voeg ze vervolgens toe aan je soep.
-
Als finishing touch kun je de soep garneren met bieslook.