Knoflookpuree

Loraine

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Gang Bijgerecht

Porties 4

Ingredi├źnten

  

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen
  • 10 tenen knoflook
  • 3 rode uien
  • 200 ml melk
  • 120 g boter
  • zout en peper
  • verse kruiden naar smaak

Instructies

 

  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken
  • Giet er koud water over en voeg zout toe
  • Kook deze aardappelen 10 minuten
  • Ontdoe de knoflook en ui van de schil en snijd door de helft
  • Voeg de knoflook en rode ui toe en kook de aardappelen nog 15 minuten
  • Giet de aardappelen af in een vergiet, vang wat kookwater op
  • Doe het kookwater terug in de pan, voeg de melk toe en laat koken
  • Voeg de aardappelen, knoflook en ui toe
  • Doe de boter erbij en stamp dit geheel tot een gladde puree
  • Breng de puree op smaak met zout, peper en verse kruiden.
  • Serveer de knoflookpuree direct