Kippenvleugels met sambal

Bouchra

Porties 4

Ingredi├źnten

  

  • 1 kilo kippenvleugels
  • 1 1/2 eetlepel sambal
  • 1 ui geraspt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel kipkruiden
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 blikje tomatenpuree
  • snufje oregano
  • zout
  • peper

Instructies

 

  • Doe de kippenvleugels in een kom.
  • Voeg de sambal, ui, olijfolie, kipkruiden, knoflook, tomatenpuree, oregano, zout en peper toe.
  • Schep alles goed door elkaar.
  • Laat dit een uurtje marineren.
  • Verhit een pan met olijfolie en doe de kippenvleugels hierin.
  • Laat het bakken op laag vuur totdat het een kleur krijgt.
  • Voeg vervolgens wat water toe en laat de kippenvleugels gaar worden.
  • Zodra ze gaar zijn kan je ze gelijk serveren.