Kippenvleugels met sambal
Ingrediënten
- 1 kilo kippenvleugels
- 1 1/2 eetlepel sambal
- 1 ui geraspt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/2 eetlepel kipkruiden
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 blikje tomatenpuree
- snufje oregano
- zout
- peper
Instructies
-
Doe de kippenvleugels in een kom.
-
Voeg de sambal, ui, olijfolie, kipkruiden, knoflook, tomatenpuree, oregano, zout en peper toe.
-
Schep alles goed door elkaar.
-
Laat dit een uurtje marineren.
-
Verhit een pan met olijfolie en doe de kippenvleugels hierin.
-
Laat het bakken op laag vuur totdat het een kleur krijgt.
-
Voeg vervolgens wat water toe en laat de kippenvleugels gaar worden.
-
Zodra ze gaar zijn kan je ze gelijk serveren.