Kipgehaktballetjes in tomatensaus op Marokkaanse wijze
Ingrediënten
- 250 gram kipgehakt
- 1 ui
- 2 to maten
- bosje peterselie
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 eetlepel tomatenpuree
- scheutje olijfolie
- scheutje water
- zout
Instructies
-
Pel en snijd de ui in fijne blokjes.
-
Ontvel de tomaten en snijd ze ook in blokjes.
-
Hak vervolgens de peterselie fijn.
-
Meng het kipgehakt met een theelepel olie, zout en peper.
-
Maak er balletjes van.
-
Doe wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig.
-
Voeg daarna de tomaten, tomatenpuree, peterselie, zout en ras el hanout.
-
Meng alles goed met elkaar en laat het voor enkele minuten sudderen.
-
Voeg de kipgehaktballetjes en een scheutje water bij de tomatensaus.
-
Laat het op middelmatig vuur gaar worden.
-
Serveer met brood en een frisse salade.