Kip met Mexicaans tintje
Ingrediënten
- 800 gram drumsticks
- 5 eetlepels olie
- 1 rode paprika
- 1 ui
- Blik maïs
- 200 milliliter ketchup
- 1 zak aardappelpartjes uit de diepvries
- Theelepel paprikapoeder
- Peper en zout
Instructies
-
Verhit een deel van de olie in een pan en bak de drumsticks rondom bruin.
-
Snijd de ui in ringen, haal de drumsticks uit de pan en fruit de uiringen.
-
Snijd de paprika in stukken en bak deze vervolgens een paar minuten mee.
-
Voeg daarna de inhoud van het blik maïs samen met de ketchup toe met honderd milliliter water.
-
Voeg vervolgens de kip weer toe en stoof met de deksel op de pan gaar in een half uur.
-
Bak ondertussen de aardappelpartjes in de andere helft van de olie in de pan.
-
Bestrooi de gebakken aardappelen met paprikapoeder en serveer met de kipdrumsticks.