Kip in tomatensaus met rijst

Bouchra

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min

Gang Gevogeltegerechten

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 blikken tomatenblokjes a 400 g
  • scheut olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

 

  • Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de kardemompoeder en laurierblad toe en bak dit een minuutje.
  • Voeg de kipfilet, komijn en koriander toe en bak het enkele minuten.
  • Giet de twee blikken tomatenblokjes erbij.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat dit circa 35 minuten sudderen en serveer met rijst.