Kip in tomatensaus met rijst
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 1 tl kardemompoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 2 blikken tomatenblokjes a 400 g
- scheut olijfolie
- zout
- peper
Instructies
-
Pel de ui en knoflook en hak ze fijn.
-
Snijd de kipfilet in blokjes.
-
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
-
Voeg de kardemompoeder en laurierblad toe en bak dit een minuutje.
-
Voeg de kipfilet, komijn en koriander toe en bak het enkele minuten.
-
Giet de twee blikken tomatenblokjes erbij.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Laat dit circa 35 minuten sudderen en serveer met rijst.