Kip Fajitas
Ingrediënten
- 8 to rtillawraps
- 400 gram kipfilet in reepjes
- 1 grote ui in reepjes
- 1 paprika in reepjes
- 1 avocado in blokjes
- 1 to maat in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- mespuntje komijnpoeder
- citroensap
- 100 ml zure room
- 1 eetlepel koriander fijngehakt
- zout
- peper
Instructies
-
Wrijf allereerst de kipreepjes in met zout en peper.
-
Sprenkel er wat citroensap erover en meng alles goed door.
-
Laat het afgedekt minstens een half uur marineren in de koelkast.
-
Meng in een kom de avocado, tomaten, citroensap, peper en zout met elkaar.
-
Bak in een pak de uien glazig in olie.
-
Voeg paprikareepjes toe en bak nog enkele minuten mee.
-
Schep het in een kom en zet even weg.
-
Voeg weer wat olie toe in de pan en bak hierin de komijnpoeder en kipreepjes goudbruin.
-
Verwarm de tortillawraps in een pan en leg in het midden een hoopje kip, daarop ui en paprika, avocado en tomatenmengsel.
-
Strooi er verse koriander overheen.
-
Vouw de zijkanten dicht en de tortillas strak om de vulling.
-
Serveer ze op een bord met een beetje zure room en verse koriander.