Kaneelstoofpeertjes in port
Ingrediënten
- 500 gram kleine stoofpeertjes
- 1 kaneelstokje
- 2,5 deciliter rode port
- 2,5 deciliter water
- ¼ citroen
- 3 eetlepels suiker
Instructies
-
Schil de stoofpeertjes, maar laat het stokje eraan zitten.
-
Leg de stoofpeertjes in een grote pan, en leg de citroen en het kaneelstukje ook in de pan.
-
Strooi vervolgens de suiker erover en schenk de port erbij.
-
Giet ook al het water bij de stoofpeertjes in de pan.
-
Breng het geheel aan de kook. De peertjes moeten twee uur koken.
-
Halverwege de kooktijd – dus na zestig minuten – kun je het beste de peertjes draaien, om ervoor te zorgen dat de peertjes helemaal rondom rood kunnen worden.
-
Laat de stoofperen afkoelen in het kookvocht. Haal alvast de citroen en het kaneelstokje uit de pan.
-
Serveer de peertjes vervolgens als bijgerecht in het kookvocht.