Italiaanse aardappelpuree

Bouchra

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Gang Bijgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kopje basilicum fijngehakt
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 80 á 100 ml olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

 

  • Schil de aardappelen en kook ze in een pan water met wat zout gaar.
  • Pel ondertussen de knoflook en pers ze uit.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper.
  • Voeg de knoflook, basilicum en de Parmezaanse kaas toe.
  • Giet de olijfolie bij en roer tot het gladde puree is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de aardappelpuree in een bord en schenk nog wat olijfolie eroverheen.
  • Garneer eventueel met basilicum.