Indonesisch gemarineerde kippenvleugels
Ingrediënten
- 1 kilo kippenvleugels
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 4 eetlepels honing
- 2 theelepels limoensap
- ½ theelepel geraspte verse gember
- 2 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 6 eetlepels olijfolie
- scheut water
- zout
Instructies
-
Doe de kippenvleugels in een kom.
-
Voeg de knoflook, honing, limoensap, gember, kurkumapoeder, paprikapoeder, olijfolie en zout toe.
-
Schep alles goed door elkaar.
-
Laat dit minstens een uurtje marineren.
-
Verhit een pan met olijfolie en doe de kippenvleugels hierin.
-
Laat de kippenvleugels bakken op laag vuur totdat het een kleurtje krijgt.
-
Voeg vervolgens wat water toe en laat de kippenvleugels gaar worden.
-
Zodra ze gaar zijn kan je ze gelijk serveren.