Hollandse kapucijnerschotel

Ingeborg

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min

Gang hoofdgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • Twee preistengels
  • 300 gram winterwortel
  • Vier stengels bleekselderij
  • Twee eetlepels tomatenpuree
  • 300 gram rundersaucijzen
  • Blik kapucijners
  • Twee laurierblaadjes

Instructies

 

  • Was de groenten en snij de prei ringetjes, de bleekselderijstengels in stukken en de wortel in schijfjes.
  • Snijd het vel van de saucijzen los en haal het vlees eruit.
  • Zet een braadpan op het vuur en bak het vlees rul.
  • Voeg als het vlees gaar is de groente toe met de tomatenpuree, de laurierblaadjes en een scheutje water.
  • De groenten vervolgens in tien minuten gaar smoren.
  • Tot slot de kapucijners uit laten lekken en toevoegen in de pan.
  • Goed doorverwarmen en op het laatst de laurierblaadjes verwijderen.