Groenteburger
Ingrediënten
- 2 grote aardappelen geschild
- 2 wortels geschild
- handvol doperwten
- 1 ui gesnipperd
- 2 eieren
- klein blikje mais
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1/4 theelepel kerriepoeder
- paneermeel
- zout
- peper
Instructies
-
Kook de aardappelen, wortels, en doperwten in wat water en zout.
-
Laat ze uitlekken in een vergiet.
-
Prak de groente in een bord met een vork.
-
Bak de gesnipperde ui in wat olie en voeg deze bij de groente.
-
Voeg de uitgelekte mais, paprikapoeder, cayennepeper, zout, peper en kerriepoeder toe.
-
Meng alles goed met elkaar en laat het een half uurtje staan.
-
Maak vervolgens van het mengsel cirkelvormige burgers.
-
Haal ze dan door het paneermeel en dan door het ei en dan weer door het paneermeel.
-
Bak op middelhoog vuur tot ze gaar en bruin zijn.