gevulde forel op de grill

Gevulde forel

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min

Ingredi├źnten

  

  • 8 middelgrote forellen
  • 8 teentjes knoflook uitgeperst
  • 4 citroenen 3 gehalveerd en 1 in 8 plakjes
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 8 twijgjes verse rozemarijn
  • zout en peper naar smaak

Instructies

 

  • Stook de grill op tot middelhoog vuur.
  • Maak de vis schoon en snijd de koppen er af.
  • Doe 1 schijfje citroen, 1 teentje knoflook, een blaadje basilicum en een twijgje rozemarijn in de buikholte van iedere vis.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Wikkel iedere vis in aluminiumfolie en laat hem direct op het vuur in 15 tot 18 minuten gaar worden.
  • Je kunt de vis ook in een grote koekepan bakken.
  • De forel is gaar wanneer het vlees loslaat van de graat.
  • Verwijder de rozemarijn voor het opdienen en leg stukken citroen op elk bord.