
Gevulde forel
Ingrediënten
- 8 middelgrote forellen
- 8 teentjes knoflook uitgeperst
- 4 citroenen 3 gehalveerd en 1 in 8 plakjes
- 8 blaadjes verse basilicum
- 8 twijgjes verse rozemarijn
- zout en peper naar smaak
Instructies
-
Stook de grill op tot middelhoog vuur.
-
Maak de vis schoon en snijd de koppen er af.
-
Doe 1 schijfje citroen, 1 teentje knoflook, een blaadje basilicum en een twijgje rozemarijn in de buikholte van iedere vis.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Wikkel iedere vis in aluminiumfolie en laat hem direct op het vuur in 15 tot 18 minuten gaar worden.
-
Je kunt de vis ook in een grote koekepan bakken.
-
De forel is gaar wanneer het vlees loslaat van de graat.
-
Verwijder de rozemarijn voor het opdienen en leg stukken citroen op elk bord.