Gemarineerde en gegrilde kipfilet

Bouchra

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 2 eetlepels citroen- of limoensap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • snufje zout
  • snufje peper

Instructies

 

  • Meng in een schaal de sojasaus met de honing, citroen- of limoensap, knoflook, sjalot, zout en peper goed met elkaar.
  • Wentel de kipfilets door de marinade en dek de schaal af.
  • Laat het minstens een uur marineren.
  • Grill de kipfilets 20 á 30 minuten op de barbecue tot ze gaar zijn. Vergeet niet om ze voortdurend in te smeren met wat overgebleven marinade.
  • Serveer in een broodje, met rijst of groenten,