Gebakken sardientjes in tomatenmarinade
Ingrediënten
- 1 kg. kleine sardienen
- enkele druppels witte wijn
- enkele druppels citroensap
- zout
- versgemalen peper
- olijfolie om in te bakken
- 200 ml olijfolie
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 3-4 laurierbladen
- 2 to maten
- 200 ml droge witte wijn
- 1 bosje peterselie
Instructies
-
Spoel de kookklare sardienen af onder stromend water, laat ze goed uitlekken, besprenkel ze met witte wijn en citroensap, kruid met zout en peper en laat 10-15 minuten trekken in de koelkast.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak er de sardienen in, neem ze daarna uit de pan en leg ze in een lage kom.
-
Voor de marinade: verhit de olijfolie in een pan, pel de uien en de knoflookteentjes, snijd ze in schijfjes, doe ze in de olijfolie en laat even fruiten.
-
Voeg er de laurierbladen aan toe, spoel de tomaten af, halveer ze, verwijder de steeltjes en de pitjes en snijd de tomaten in blokjes.
-
Voeg ze bij de uien en laat ze even fruiten. Giet er de witte wijn bij, laat doorkoken, neem van het vuur af en verdeel ze gelijkmatig over de sardienen.
-
Laat de sardienen minstens 1-2 uur trekken in de koelkast. Strooi er vervolgens de schoongemaakte, afgespoelde en fijn gehakte peterselie over en serveer