Gebakken Forelfilet
Ingrediënten
- 2 forelfilets
- 1 venkel
- 300 gram krieltjes
- citroentijm
- rozemarijn
- olijfolie
- zout
- peper
- Cobb brandstof: 8 barbecue briketjes of één Cobble Stone
- Cobb accessoires: Cobb Kookring advies en zilverfolie
Instructies
-
Verwijder de kern van de venkel en snij de venkel in stukken.
-
Maak van zilverfolie pakketjes met venkel, citroentijm, zout, peper en olijfolie.
-
Maak ook pakketjes met de krieltjes, rozemarijn, zout, peper en olijfolie.
-
Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Plaats de pakketjes in de kookring als de Cobble Stone op temperatuur is. Let op! Plaats niet de deksel en/of basisplaat op de Cobb zonder dat er iets op ligt (behalve om voor te verwarmen).
-
Omdat de vis nog niet gebakken hoeft te worden kunt u kiezen voor het bereiden van een voor- of tussengerecht. U kunt hierbij denken aan het afbakken van stokbrood (met het rooster). Als u geen tussengerecht maakt, laat dan de Cobb zonder deksel en basisplaat open staan terwijl de venkel en aardappelen garen.
-
Plaats na 20 minuten de basisplaat en deksel op de Cobb en verwarm deze 5 minuten voor.
-
Vet de basisplaat in met olie en leg de forelfilet met de huidkant op de basisplaat.
-
Plaats de deksel op de Cobb.
-
Gaar de forelfilet in maximaal 10 minuten gaar.
-
De forelfilet is gaar wanneer zich eiwitten vormen op de vis.
-
Breng de vis op smaak met zout en peper.