Cocktail met gerookte paling
Ingrediënten
- 200 gram gerookte paling
- 100 gram garnalen
- 1 appel
- 1,5 dl slagroom
- 1 ei
- 1,5 dl mayonaise
- 10 gram mierikswortel
- Peterselie
- Kwart knolselderij
Instructies
-
Kook het ei in tien minuten hard.
-
Snijd de knolselderij en blancheer de kleine stukjes in kokend water.
-
Schild de appel, verwijder het klokhuis en snijd de helft in kleine stukjes.
-
Klop de slagroom stijf en voeg de mierikswortel toe.
-
Voeg de slagroom toen aan de mayonaise.
-
Snijd het ei in kleine stukjes en meng dat met de appel en knolselderij door de mayonaise.
-
Snijd de paling in gelijke stukjes.
-
Verdeel eerst de helft van de paling en de garnalen over de cocktailbakjes.
-
Voeg daarna een deel van de saus toe en verdeel daarna de rest van de paling en garnalen over de bakjes.
-
Voeg weer saus toe en garneer met peterselie.