Cocktail met gerookte paling

Ingeborg

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min

Gang Voorgerecht

Porties 4

Ingrediënten

  

  • 200 gram gerookte paling
  • 100 gram garnalen
  • 1 appel
  • 1,5 dl slagroom
  • 1 ei
  • 1,5 dl mayonaise
  • 10 gram mierikswortel
  • Peterselie
  • Kwart knolselderij

Instructies

 

  • Kook het ei in tien minuten hard.
  • Snijd de knolselderij en blancheer de kleine stukjes in kokend water.
  • Schild de appel, verwijder het klokhuis en snijd de helft in kleine stukjes.
  • Klop de slagroom stijf en voeg de mierikswortel toe.
  • Voeg de slagroom toen aan de mayonaise.
  • Snijd het ei in kleine stukjes en meng dat met de appel en knolselderij door de mayonaise.
  • Snijd de paling in gelijke stukjes.
  • Verdeel eerst de helft van de paling en de garnalen over de cocktailbakjes.
  • Voeg daarna een deel van de saus toe en verdeel daarna de rest van de paling en garnalen over de bakjes.
  • Voeg weer saus toe en garneer met peterselie.