Chinees tomatensoepje met ei
Ingrediënten
- Blikje gepelde tomaten
- Ui
- Twee lente-uitjes
- Knoflookteentje
- Twee bouillonblokjes
- Theelepel paprikapoeder
- Halve eetlepel basterdsuiker
- Scheut ketjap manis
- Eetlepel chilisaus
- Sambal
- Scheut witte azijn
- Ei
- Olijfolie
Instructies
-
Pel de ui en snipper deze samen met het knoflookteentje.
-
Snijd de gepelde tomaten in stukken en bewaar het overgebleven sap.
-
Bak de ui en knoflook in de olie en voeg de gepelde tomaten toe.
-
Doe er dan net zoveel water bij dat de gepelde tomaten net onder het water komen te staan.
-
Voeg de bouillonblokjes toe en breng de tomatensoep aan de kook.
-
Laat de soep vijftien minuten zachtjes pruttelen.
-
Gebruik een staafmixer om vervolgens de soep te pureren.
-
Breng de tomatensoep verder op smaak met de kruiden, suiker, ketjap, azijn, chilisaus en sambal naar smaak.
-
Klop een ei los en giet het mengsel voorzichtig in de soep met een zeefje.
-
Snijd tot slot ringetjes van de lente-uitjes en garneer deze op de soep.