Bruine bonensoep met uien

Bruine bonensoep

Ingeborg

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Gang Soep

Porties 4

Ingrediënten

  

  • Blik bruine bonen
  • 20 gram boter
  • Ui
  • Klein winterwortel
  • Laurierblad
  • Twee eetlepels tomatenpuree
  • Kwart liter water
  • Stokbrood
  • Kruidenboter
  • Peper en zout

Instructies

 

  • Snijd de ui en de kleine winterwortel in stukken.
  • Verhit de boter in een pan en bak de stukken ui en wortel even aan.
  • Laat het gerecht vijf minuten op zacht vuur smoren.
  • Voeg na vijf minuten de bruine bonen toe met een kwart liter water.
  • Breng de soep aan de kook en laat vijftien zacht doorkoken.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Serveren met stokbrood en kruidenboter.