Broodje gerookte makreel met avocado
Ingrediënten
- 8 volkoren boterhammen
- 1 gestoomde makreel gewicht ongeveer 300 gram
- 1 avocado
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel tuinkers
- 4 cherry tomaatjes in plakjes gesneden
Instructies
-
Verwijder de kop en het vel van de makreel.
-
Haal het visvlees van de graat af, en zorg dat er geen kleine graatjes meer in het vlees zitten.
-
Snijd de makreel in stukken.
-
Halveer de avocado, verwijder de pit en ontdoe de avocado van de schil.
-
Snijd vervolgens de avocado in plakjes.
-
Roer in een kommetje de mayonaise, de yoghurt en de mosterd door elkaar.
-
Besmeer de boterhammen met het mengsel, en beleg vier boterhammen met makreel en avocado.
-
Verdeel de tuinkers en de cherry tomaatjes over de makreel en avocado.
-
Leg vervolgens op alle vier de boterhammen nog een boterham.