
Broccolisoep
Ingrediënten
- 1 aardappel
- 1 ui
- 300 gram broccoli
- 2 kippenbouillontabletten
- Drie eetlepels crème fraiche
- Twee eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Instructies
-
Snipper de ui en snijd de aardappel in blokjes.
-
Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes.
-
Fruit de ui in een soeppan met de twee eetlepels olijfolie.
-
Voeg daarna de aardappelblokjes en broccoliroosjes toe.
-
Houd een paar broccoliroosjes over.
-
Schenk een liter water in de soeppan en verkruimel de bouillonblokjes.
-
Breng de soep aan de kook en laat deze op laag vuur een kwartier koken.
-
Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud.
-
Voeg naar smaak peper en zout toe en roer de crème fraiche erdoor.
-
Garneer de broccolisoep met een paar broccoliroosjes.