Biefstuk op Oosterse wijze met paksoi
Ingrediënten
- 300 gram biefstuk
- 1 paksoi
- 2 1/2 eetlepel sesamolie
- 2 cm gember geraspt
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap manis
- zout
- peper
Instructies
-
Snijd de biefstuk in reepjes.
-
Hak de knoflook fijn.
-
Maak een marinade van 1 1/2 eetlepel sesamolie, knoflook, sambal, gember, ketjap manis, zout en peper.
-
Marineer de reepjes vlees hierin en zet het minstens een half uur in de koelkast.
-
Was de paksoi en snijd het in grove stukken.
-
Verhit de overige sesamolie in een wok en roerbak de paksoi erin.
-
Haal de paksoi uit de pan en leg het op een bord. Bedek het zodat het warm blijft.
-
Maak vervolgens de pan schoon en roerbak het vlees in 2 minuten.
-
Meng de reepjes vlees met de paksoi en verdeel over 2 borden.
-
Garneer met koriander, pinda’s en/of sesamzaadjes.