Aziatische gehaktballen
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 eieren
- 5 el paneermeel
- 1 theelepel laos
- 2 el ketjap manis
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl kerriepoeder
- 1 el olijfolie
- half bosje peterselie
- boter
- zout
- peper
Instructies
-
Pel de teentjes knoflook en uien en hak ze fijn.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Meng in een kom de gehakt, ui, knoflook, paneermeel, kerriepoeder, peterselie, laos, zout en peper goed met elkaar.
-
Voeg dan de eieren en ketjap toe en meng nogmaals.
-
Verdeel het gehakt in vier tot vijf porties en maak er gehaktballen van.
-
Verhit een koekenpan met wat olijfolie en boter.
-
Bak de gehaktballen enkele minuten tot ze gaar en bruin zijn geworden.
-
Serveer direct.