Aziatische gehaktballen

Bouchra

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Gang Vleesgerechten

Porties 4

Ingredi├źnten

  

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 5 el paneermeel
  • 1 theelepel laos
  • 2 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el olijfolie
  • half bosje peterselie
  • boter
  • zout
  • peper

Instructies

 

  • Pel de teentjes knoflook en uien en hak ze fijn.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Meng in een kom de gehakt, ui, knoflook, paneermeel, kerriepoeder, peterselie, laos, zout en peper goed met elkaar.
  • Voeg dan de eieren en ketjap toe en meng nogmaals.
  • Verdeel het gehakt in vier tot vijf porties en maak er gehaktballen van.
  • Verhit een koekenpan met wat olijfolie en boter.
  • Bak de gehaktballen enkele minuten tot ze gaar en bruin zijn geworden.
  • Serveer direct.